Història

Coneguda també com Judo Yamashita Vall del Terri, agafant el nom d’un dels més cèlebres judoques dels últims temps, Yasuhiro Yamashita, l’escola es funda el 2009 al poble de Cornellà del Terri (Pla de l’estany). Tot i això, no és fins al 2010 que entra a la Federació Catalana de Judo i Disciplines Associades. La iniciativa prové d’una estreta col·laboració entre l’Ajuntament de la Vila i el cornellenc Josep Domènech, Cinturó negre 5è DAN, Entrenador Autonòmic de Judo, 2n DAN de Defensa Personal, 1er DAN de Jiu Jitsu i actual entrenador de l’escola.

Els primers anys es desenvolupen a les instal·lacions situades a la zona esportiva de Cornellà del Terri, entre la Piscina Municipal i el Camp de Futbol. En una sala polivalent s’acullen els primers alumnes del club. La seva ràpida expansió, però, va obligar que en poc més d’un parell d’anys, l’escola s’hagués de moure al Pavelló Municipal de Cornellà del Terri. Allà, es va ubicar a l’altell, un espai que estava gairebé en desús. Actualment, el club encara es troba allà, en unes instal·lacions que han estat acondicionades per l’activitat esportiva del Judo, i equipades amb el millor material per la realització de l’esport: tatami, surtidor d’aigua fresca i material divers (matalassos, cons i cèrcols, etc.), entre d’altres.

Les darreres temporades, l’escola ha anat teixint amistat amb diversos clubs d’arreu de les comarques de Girona, que ha donat lloc a moltes activitats col·laboratives com lligues intercomarcals, sessions d’entrenament, jornades de tecnificació i trobades de judoques, creant així un fort vincle entre tots els esportistes del judo arreu de Girona, des dels més petits fins als mes grans.

Entrenament de Judo a Cornellà del Terri (8/11/2015) © 2015 Pol Valverde