Seguim connectats…

Com tots i totes sabem, aquesta situació de pandèmia ha comportat molts canvis, adversitats, inquietuds i angoixes inevitables, en la que ens hem vist obligats a buscar solucions i adaptacions per seguir, per tirar endavant amb les nostres vides individuals i familiars. Fent referència al nostre cas, com a club esportiu, hem intentat amb tot l’esforç i creativitat possible, dissenyar sessions d’entrenament des de casa, exclusives pels nostres judoques més petits, però també pels més grans. L’objectiu d’aquestes classes ha estat (i segueix sent) mantenir-nos actius físicament, connectar i dedicar-li una estona cada setmana a l’activitat per refrescar i no perdre la motivació pel nostre esport, però sempre sent conscients que no és el moment d’exigir al màxim el nostre cos ni de produir cap situació de risc.

Els vídeos que hem anat passant, a partir de la classe 9, a més d’un escalfament i una part física més específica, han inclos sessions de repàs d’un grau concret, el qual dividim per daitos. Amb això últim ens referim a que per exemple, el primer vídeo comptava amb la següent estructura: escalfament + part física + repàs daito del grau que tocava (vam començar amb el cinturó blanc/groc 1r Daito) + estiraments.

La finalitat de passar aquests vídeos de repàs del contingut no deixa de ser un altre intent de seguir connectats actívament a l’activitat, tal i com s’estava desenvolupant la situació, l’apropament del final de curs i amb aquest, els exàmens de pas de grau, vam decidir contemplar la possibilitat de realitzar també els exàmens de manera virtual. La nostra intenció és que cada nen/a ens passi una sèrie de vídeos responent adequadament als continguts demanats pel grau que els toca examinar-se, limitant aquest mètode virtual fins al cinturó Taronja (inclòs). Som conscients de la diversitat de factors que es poden veure implicats dificultant o fins i tot impedint la realització dels examens en aquest tipus de condicions, és per això que a partir de la fase 1, vam reunir-nos els monitors per preparar recursos orientatius que facilitessin les màximes indicacions possibles (vídeo explicatiu del funcionament per a cada grau, recurs principal escrit amb els continguts i recomanacions per a cada examen…).

Com hem mencionat, aquesta seria la idea fins a cinturó Taronja, a partir del cinturó Taronja/verd i tenint molt en compte el canvi constant de la situació sanitària, hem pensat en la possibilitat d’examinar per grups reduïts en el nostre DOJO, aplicant per suposat els protocols adequats i necessaris. Evidentment, no hi ha res que sigui definitiu, en tot cas, us anirem notificant les noves informacions i adaptacions.

Paral·lelament als exàmens virtuals, vam pensar que seria bona idea començar a fer classes de repàs via Meet (connexió en directe Online), compostes per una petita part d’exercicis, una estona de feedback pels que ja ens han enviat el seu examen i una última part per resoldre possibles dubtes. Creiem que pot ser una eina molt útil i motivadora pels nens.

Com a últim punt important, volem comentar-vos el tema de les colònies que tan ens agraden a tots. Actualment, creiem que hi ha moltes possibilitats de poder-les organitzar, els monitors ens estem movent per informar-nos del bon funcionament i complir les mesures de prevenció adequades. L’únic que us podem dir per ara és que estem desitjant celebrar-les i que tenim pensat fer-les en una casa de colònies, poc a poc, us anirem donant més informació.

En definitiva, volem motivar a tots els nens i nenes a que segueixin lluitant amb il·lusió i esforç per aquest objectiu comú, que no és només canviar de cinturó, sinó seguir aprenent i gaudint del nostre esport fent front a una situació excepcional que ens ha afectat a nosaltres com a pares i mares, però també als nostres petits. Per suposat, tot això es farà en la mesura que sigui possible, entenem que les circumstàncies actuals de cada família són diferents; en tot cas, ànims i endavant a tothom.

Seguim al vostre costat per qualsevol qüestió que ens necessiteu comentar, una abraçada a tots i totes, i fins molt aviat.

Comparteix-ho:
Posted in Alzina Reclamadora, Bora Gran, Can Puig, Classe Inicial, General, Grup Mitjà, Judo, Judo Mitjà, Judo Superior, L'Entorn, La Vila.